
Loreen var segertippad i Melodifestivalen, men det slutade med ett magplask. Låtens budskap föll inte i god jord hos alla. Motståndarna ansåg att hon representerar den “politiskt korrekta” sidan och bestämde sig för att sabotera.
LÄS MER:Tårar efter storfavoriten Loreens flopp
Loreens nummer fick stor uppmärksamhet och med det följer makt att påverka.
– Vi artister har samma power som många politiker i dag och måste fungera som en motpol mot extrema, aggressiva makthavare som styr vår värld och folket åt fel håll, sade hon när hon medverkade i “Renees brygga”.
Sångerskans Mello-låt handlade om att stå upp mot främlingsfientlighet. I numret återskapades den ikoniska bilden av Danuta Danielsson som gör motstånd vid en nazistdemonstration:
– Där har vi en kvinna som engagerade sig. Det var ett nazisttåg och hon agerade. Hon sa nej. Det är en så stark historisk påminnelse om folks engagemang, hon är aktivist och vi måste våga ta ställning. Vi måste göra det i dag! sade Loreen.
LÄS MER:FO&O-Oscars heta kärleksnatt med Cecilia, 48
“Vad är det här? En reklamvideo för Ung Vänster eller Revolutionära Fronten?” skrev en arg tittare till SVT. Men betydligt grövre angrepp än så gjordes också på nätet.
Trollen gick samman och massröstade på Anton Hagman, 18, i “Andra chansen”-duellen. Därmed åkte Loreen ur tävlingen med huvudet före.
– Jag har pratat med många av mina journalistkollegor på kvällstidningar som haft livechatter igång och det har varit väldigt mycket SD-troll. De har proteströstat mot Loreen för att man ser det här som “PK-media” i förlängningen, säger journalisten och schlagerexperten Anders Ringqvist och fortsätter:
LÄS MER:Anton Hagman dödshotad av Loreens fans
– Sen finns det naturligtvis de som bara tyckte att Anton hade en bättre låt och det är helt ok. Men jag tycker det är väldigt trist av dem som tänker “vi ska inte ha en politisk låt” och sen röstar av politiska skäl. Då har man på något sätt begått en dubbel tankevurpa.












Loreen Talhaoui, 33, vann Eurovision Song Contest 2012. I år var hon tillbaka med ett kontroversiellt bidrag.